Susitikimo Vilniuje metu kariams buvo pristatytas vienas iš svarbiausių LNVA vykdomų projektų: penkerių metų integracijos programa. Šios programos tikslas – padėti išėjusiems, besiruošiantiems išeiti į atsargą kariams ir jų šeimų nariams integruotis į visuomenę bei darbo rinką

Šią LNVA vykdomos programos idėją aktyviai palaiko keliolika socialinių partnerių, kurie teikia konsultacijas tiek susitikimų metu, tiek po jų. Ši sesija buvo ne išimtis. ,,PZU“ gyvybės draudimo kompanijos, Šiaulių banko, kredito unijos ,,Saulėgrąža“, Lietuvos darbo biržos, ,,Litak-Tak“, Vilniaus miesto krizių centro, VšĮ „Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro“ atstovai ir atstovės teikė kariams įvairaus pobūdžio konsultacijas.

Dviejų dalių programoje susirinkusieji dalyviai turėjo galimybę pabendrauti su socialiniais partneriais, užduoti rūpimus klausimus bei išgirsti sėkmės istoriją iš Gedemino Vyšniausko lūpų apie tai, ką tenka išgyventi kariui išėjus į atsargą ir koks gyvenimas jo laukia nusivilkus uniformą. Apie tai, apie socialinę integraciją, apie savirealizaciją ir apie daugybę kitų dalykų kalbėjo mūsų asociacijos pirmininkas Robertas Jurgelaitis ir renginio svečiai.

Antroji sesija vyks jau spalio 6d., 9val. Rukloje, Lietuvos kariuomenės Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotame pėstininkų batalione, pasitarimų klasėje. Visus norinčius maloniai kviečiame prisijungti ir iš renginio išsinešti Jūsų gyvenimui reikalingiausią bagažą.